Sesame-Orange Chicken
المقادير:
2 العظم صدور الدجاج بدون جلد (مقطعة إلى مكعبات 1 بوصة)
½ كوب طحين
1 ملعقة صغيرة من مسحوق الخبز
1 بيضة (ضرب)
½ كوب ماء (أو بقدر اللازمة لجعل الخليط أملس)
3 ملاعق طعام نشا الذرة
الملح (حسب الذوق)
1 ملعقة طعام من الزيت النباتي صلصة ربع كوب صلصة الطماطم ¼ كوب من العسل 2 ملعقة شاي سكر 2 ملاعق طعام من الخل الأبيض ½ كوب ماء 2 ملعقة طعام نشا الذرة 1 ملعقة صغيرة من زيت السمسم عصير البرتقال ½ 1 ملعقة صغيرة من قشر البرتقال رش مسحوق الثوم وبذور السمسم
تعليمات الطبخ:
الخطوة 1: يحمى الزيت في المقلاة العميقة إلى 325 درجة. في وعاء كبير الجمع بين جميع المكونات الخليط وتخلط جيدا. يجب أن يكون الخليط سميكة بما يكفي لمعطف الدجاج ولكن رقيقة بما يكفي لتتدفق حول القطع. توضع جانبا. الخطوة 2: تراجع قطع الدجاج داخل الخليط إلى معطف بالتساوي (واحدا تلو الآخر). تقلى الدجاج على دفعات في المقلاة العميقة الخاصة بك لمدة 10 دقائق أو حتى تكتسب اللون البني الذهبي. استنزاف على مناشف ورقية. (أو يمكنك تقلى في الزيت الساخن في حوالي 325 درجة في المقلاة لمدة حوالي 3-4 دقائق أو حتى تكتسب اللون البني الذهبي). الخطوة 3: في وعاء خفقت معا صلصة الطماطم والعسل والسكر والماء والخل ونشا الذرة، زيت السمسم، عصير البرتقال وبرش البرتقال، وبذور السمسم. تصب في المقلاة ويطهى حتى يتم سميكة الصلصة وشمبانيا. المزيج في وعاء مع قطع الدجاج المقلية.
************************
Sesame-Orange Chicken-
Ingredients:
2 boneless skinless chicken breasts (cut into 1 inch cubes)
½ cup all purpose flour
1 teaspoon baking powder
1 egg (beaten)
½ cup water (or as much as needed to make batter smooth)
3 tablespoons cornstarch
salt (to taste)
1 tablespoon vegetable oil
Sauce-
¼ cup ketchup
¼ cup honey
2 teaspoons sugar
2 tablespoons white vinegar
½ cup water
2 tablespoons cornstarch
1 teaspoon sesame oil
the juice of ½ orange
1 teaspoon orange zest
sprinkle of garlic powder
sesame seeds
Cooking Instructions:
Step 1: Heat oil in a deep fryer to 325 degrees. In large bowl combine all of the batter ingredients and mix thoroughly. The batter should be thick enough to coat the chicken but thin enough to flow around the pieces. Set aside.
Step 2: Dip chicken pieces into the batter to coat evenly (one by one). Deep fry the chicken in batches in your deep fryer for about 10 minutes or until golden brown. Drain on paper towels. (or you can fry in hot oil at about 325 degrees in your wok for about 3-4 minutes or until golden brown).
Step 3: In a bowl whisk together ketchup, honey, sugar, water, vinegar, cornstarch, sesame oil, orange juice, orange zest, and sesame seeds. Pour into a wok and cook until the sauce is thickened and bubbly. Mix in a bowl with the fried chicken pieces.
المقادير:
2 العظم صدور الدجاج بدون جلد (مقطعة إلى مكعبات 1 بوصة)
½ كوب طحين
1 ملعقة صغيرة من مسحوق الخبز
1 بيضة (ضرب)
½ كوب ماء (أو بقدر اللازمة لجعل الخليط أملس)
3 ملاعق طعام نشا الذرة
الملح (حسب الذوق)
1 ملعقة طعام من الزيت النباتي صلصة ربع كوب صلصة الطماطم ¼ كوب من العسل 2 ملعقة شاي سكر 2 ملاعق طعام من الخل الأبيض ½ كوب ماء 2 ملعقة طعام نشا الذرة 1 ملعقة صغيرة من زيت السمسم عصير البرتقال ½ 1 ملعقة صغيرة من قشر البرتقال رش مسحوق الثوم وبذور السمسم
تعليمات الطبخ:
الخطوة 1: يحمى الزيت في المقلاة العميقة إلى 325 درجة. في وعاء كبير الجمع بين جميع المكونات الخليط وتخلط جيدا. يجب أن يكون الخليط سميكة بما يكفي لمعطف الدجاج ولكن رقيقة بما يكفي لتتدفق حول القطع. توضع جانبا. الخطوة 2: تراجع قطع الدجاج داخل الخليط إلى معطف بالتساوي (واحدا تلو الآخر). تقلى الدجاج على دفعات في المقلاة العميقة الخاصة بك لمدة 10 دقائق أو حتى تكتسب اللون البني الذهبي. استنزاف على مناشف ورقية. (أو يمكنك تقلى في الزيت الساخن في حوالي 325 درجة في المقلاة لمدة حوالي 3-4 دقائق أو حتى تكتسب اللون البني الذهبي). الخطوة 3: في وعاء خفقت معا صلصة الطماطم والعسل والسكر والماء والخل ونشا الذرة، زيت السمسم، عصير البرتقال وبرش البرتقال، وبذور السمسم. تصب في المقلاة ويطهى حتى يتم سميكة الصلصة وشمبانيا. المزيج في وعاء مع قطع الدجاج المقلية.
************************
Sesame-Orange Chicken-
Ingredients:
2 boneless skinless chicken breasts (cut into 1 inch cubes)
½ cup all purpose flour
1 teaspoon baking powder
1 egg (beaten)
½ cup water (or as much as needed to make batter smooth)
3 tablespoons cornstarch
salt (to taste)
1 tablespoon vegetable oil
Sauce-
¼ cup ketchup
¼ cup honey
2 teaspoons sugar
2 tablespoons white vinegar
½ cup water
2 tablespoons cornstarch
1 teaspoon sesame oil
the juice of ½ orange
1 teaspoon orange zest
sprinkle of garlic powder
sesame seeds
Cooking Instructions:
Step 1: Heat oil in a deep fryer to 325 degrees. In large bowl combine all of the batter ingredients and mix thoroughly. The batter should be thick enough to coat the chicken but thin enough to flow around the pieces. Set aside.
Step 2: Dip chicken pieces into the batter to coat evenly (one by one). Deep fry the chicken in batches in your deep fryer for about 10 minutes or until golden brown. Drain on paper towels. (or you can fry in hot oil at about 325 degrees in your wok for about 3-4 minutes or until golden brown).
Step 3: In a bowl whisk together ketchup, honey, sugar, water, vinegar, cornstarch, sesame oil, orange juice, orange zest, and sesame seeds. Pour into a wok and cook until the sauce is thickened and bubbly. Mix in a bowl with the fried chicken pieces.




0 التعليقات:
إرسال تعليق