لبط على الطريقة الفرنسية مع بوريه الكراث والبطاطا
المكونات
140 غ صدر أنثى البط
5 ورقة أوراق الكراث
20 غ سكر
1 شريحة عصا القرفة
1 ورقة ورق الغار
150 غ بصل أخضر
60 غ بطاطا
250 مل مرق دجاج
5 غ زعتر
10 مل زيت
25 غ زبدة
5 غ ملح
5 غ فلفل أسود
الطريقة
1
لتحضير صلصة البورتو البيضاء، يوضع كلاً من الكراث والقرفة والزعتر وورق الغار مع السكر في وعاء على النار حتى تصبح صلصة ثقيلة القوام.
2
لتحضير البطاطا والكراث، تُشوى البطاطا في الفرن من دون تقشير، من بعد غسلها جيداً، وتمليحها، لمدة 40 دقيقة على درجة حرارة 180 سيليزية.
3
تترك لتبرد وتُقشر من الجلد وتهرس بشوكة جيداً.
4
يُنظف الكراث ويُبقى على الجزء الأبيض منه فقط، ويوضع في وعاء ويُسخن الزيت ويضاف إليه الكراث ليُقلى لمدة 2-3 دقائق، ومن بعد ذلك تُضاف مرقة الدجاج إلى المزيج.
5
يُغلى الخليط لمدة 8 دقائق، ومن ثم يُقلب الكراث ومن ثم يوضع في الخلاط مع البطاطا والزبدة ليُضرب جيداً ويصبح سائلاً.
6
لتحضير البط، يُشق جلد البط بسكين بشكل متصالب، هذا يساعد على إذابة الدهون أثناء الطهي. من ثم يُتبل الصدر بالفلفل الأسود والملح.
7
تُسخن مقلاة على النار ويتم وضع صدر الدجاج على جانب الجلد أولاً ليكتسب لوناً بنياً طفيفاً، ومن ثم يُقلب على الجانب الآخر ويُترك ليُطهى على النار حتى يتغير لونه للبني لمدة 4-5 دقائق. ثم يُرفع عن النار ويُترك اللحم في مكان دافئ ليسترح، ومن ثم يُقطع إلى شرائح. إن رغبت بأن يكون اللحم مستوياً بالكامل، فيقلب على النار بإستمرار لمدة 15 دقيقة.
8
عند التقديم، يتم تسخين بوريه البطاطا والكراث ويُسكب في وسط الصحن، وتوضع فوقه شرائح صدر البط، ويُزين بحبوب الجرجير الأخضر الصغيرة، أو حبوب الكراث.
**********************
French-style duck with shallots and potato purée
Ingredients
140 g issued Female ducks
5 paper sheets leeks
20 g sugar
1 slice of cinnamon stick
1 bay leaf paper
150 g green onions
60 g potato
250 ml chicken stock
5 g thyme
10 ml oil
25 g butter
5 g salt
5 g black pepper
Way
1
To prepare the sauce Alberto white , placed both of shallots , cinnamon , thyme, bay leaf and sugar in a pot on the fire until the sauce becomes heavy textures.
2
To prepare the potatoes , leeks , grilled potatoes in the oven without peeling , after thoroughly washed , and salted , for 40 minutes at a temperature of 180 Celsius .
3
Leave to cool and peel off the skin and mash well with a fork .
4
Cleans shallots and stays on the white part of it all , and placed in a bowl and heat the oil and add the shallots to fry for 2-3 minutes , and then add the chicken broth to the mix .
5
Boil the mixture for 8 minutes , and then turn the leeks and then placed in a blender with potatoes and butter for beating well and it becomes a liquid .
6
To prepare the duck , the duck skin with a knife shoved in a cross , this helps to melt the fat during cooking . From then season with black pepper chest and salt.
7
Heated frying pan to the fire and is placed on the chicken breast skin side first to gain a slight brown in color , and then turns over on the other side and leave to cook over the fire until it changes color to brown for 4-5 minutes. Then remove from heat and leave the meat in a warm place for Ash , and then cut into slices . If you would like to be the meat completely flat , turning the fire continuously for 15 minutes .
8
Upon introduction , is heated puree potatoes , leeks and pour in the center of the dish , and put it sliced duck breast , and garnish with watercress green beans , small grains or shallots .
المكونات
140 غ صدر أنثى البط
5 ورقة أوراق الكراث
20 غ سكر
1 شريحة عصا القرفة
1 ورقة ورق الغار
150 غ بصل أخضر
60 غ بطاطا
250 مل مرق دجاج
5 غ زعتر
10 مل زيت
25 غ زبدة
5 غ ملح
5 غ فلفل أسود
الطريقة
1
لتحضير صلصة البورتو البيضاء، يوضع كلاً من الكراث والقرفة والزعتر وورق الغار مع السكر في وعاء على النار حتى تصبح صلصة ثقيلة القوام.
2
لتحضير البطاطا والكراث، تُشوى البطاطا في الفرن من دون تقشير، من بعد غسلها جيداً، وتمليحها، لمدة 40 دقيقة على درجة حرارة 180 سيليزية.
3
تترك لتبرد وتُقشر من الجلد وتهرس بشوكة جيداً.
4
يُنظف الكراث ويُبقى على الجزء الأبيض منه فقط، ويوضع في وعاء ويُسخن الزيت ويضاف إليه الكراث ليُقلى لمدة 2-3 دقائق، ومن بعد ذلك تُضاف مرقة الدجاج إلى المزيج.
5
يُغلى الخليط لمدة 8 دقائق، ومن ثم يُقلب الكراث ومن ثم يوضع في الخلاط مع البطاطا والزبدة ليُضرب جيداً ويصبح سائلاً.
6
لتحضير البط، يُشق جلد البط بسكين بشكل متصالب، هذا يساعد على إذابة الدهون أثناء الطهي. من ثم يُتبل الصدر بالفلفل الأسود والملح.
7
تُسخن مقلاة على النار ويتم وضع صدر الدجاج على جانب الجلد أولاً ليكتسب لوناً بنياً طفيفاً، ومن ثم يُقلب على الجانب الآخر ويُترك ليُطهى على النار حتى يتغير لونه للبني لمدة 4-5 دقائق. ثم يُرفع عن النار ويُترك اللحم في مكان دافئ ليسترح، ومن ثم يُقطع إلى شرائح. إن رغبت بأن يكون اللحم مستوياً بالكامل، فيقلب على النار بإستمرار لمدة 15 دقيقة.
8
عند التقديم، يتم تسخين بوريه البطاطا والكراث ويُسكب في وسط الصحن، وتوضع فوقه شرائح صدر البط، ويُزين بحبوب الجرجير الأخضر الصغيرة، أو حبوب الكراث.
**********************
French-style duck with shallots and potato purée
Ingredients
140 g issued Female ducks
5 paper sheets leeks
20 g sugar
1 slice of cinnamon stick
1 bay leaf paper
150 g green onions
60 g potato
250 ml chicken stock
5 g thyme
10 ml oil
25 g butter
5 g salt
5 g black pepper
Way
1
To prepare the sauce Alberto white , placed both of shallots , cinnamon , thyme, bay leaf and sugar in a pot on the fire until the sauce becomes heavy textures.
2
To prepare the potatoes , leeks , grilled potatoes in the oven without peeling , after thoroughly washed , and salted , for 40 minutes at a temperature of 180 Celsius .
3
Leave to cool and peel off the skin and mash well with a fork .
4
Cleans shallots and stays on the white part of it all , and placed in a bowl and heat the oil and add the shallots to fry for 2-3 minutes , and then add the chicken broth to the mix .
5
Boil the mixture for 8 minutes , and then turn the leeks and then placed in a blender with potatoes and butter for beating well and it becomes a liquid .
6
To prepare the duck , the duck skin with a knife shoved in a cross , this helps to melt the fat during cooking . From then season with black pepper chest and salt.
7
Heated frying pan to the fire and is placed on the chicken breast skin side first to gain a slight brown in color , and then turns over on the other side and leave to cook over the fire until it changes color to brown for 4-5 minutes. Then remove from heat and leave the meat in a warm place for Ash , and then cut into slices . If you would like to be the meat completely flat , turning the fire continuously for 15 minutes .
8
Upon introduction , is heated puree potatoes , leeks and pour in the center of the dish , and put it sliced duck breast , and garnish with watercress green beans , small grains or shallots .




0 التعليقات:
إرسال تعليق