أوكرانيا :طريقة عمل بورشت .. Borscht
المقادير :
٤ ملاعق كبيرة دهن بيكون ( أو زيت زيتون إذا ما تبون )
بصلة كبيرة مقطعة صغار
عود كرفس مقطع صغار
تقريبا ٧٥٠ جرام بنجر مقشر ومقطع مكعبات صغيرة ( تقريبا ٥ حبات وسط )
٧ أكواب مرق دجاج ( الطريقة في الرابط )
٣ ملاعق كبيرة خل عنب
ملعقة كبيرة خل بلسمك
ورقة غار
سيقان بقدونس
حبة جزر كبيرة مقطعة مكعبات
حبة بطاطس كبيرة مقطعة مكعبات
٤ ملاعق كبيرة شبت مفروم
ملح وفلفل أسود
ساور كريم للزينة ( إختياري )
بيكون مقلي للزينة ( إختياري )
* دهن البيكون بيعطي طعم لحم مع دخان رهيب مع الشوربة و مع البنجر. تاخذون شرايح البيكون وتطبخونها على حرارة وسط بدون زيت في مقلة تيفال عادية إلين ينزل الدهن منها ويصير البيكون يقرمش ( لاتخلون البيكون ينحرق ! ) تاخذون الدهن وتستخدمونه مع الشوربة و البيكون نفسه تقدرون لو تبون تقطعونه وتقدمونه فوق الشوربة في الأخير كزينة.
* البنجر بيصبغ كل شي يلمسه وصعب يروح اللون فإذا جيتوا تقشرونه أفضل حل إنكم تلبسون قفاز إذا خايفين على لون يدكم. إذا جيتوا تختارون بنجر أختاروا الحبات اللي تكون قاسية وثقيلة مقارنة بحجمها.
* المرق وجودته ممكن تكون الفرق بين شوربة رهيبة وشوربه عادية. تقدرون تستخدمون مويه بس الطعم راح يكون باهت شوي وممل.
* الخل هنا ضروري، الخل يتفاعل مع الصبغة الحمراء في البنجر ويعطي لون أحمر قوي بدال ما يقلب على رمادي مع الطبخ الطويل.
الطريقة :
نطبخ البصل و الكرفس في دهن البيكون ( أو الزيت ) مع رشة ملح على حرارة هاديه إلين يذبل ويصير البصل شفاف. بعد ما يذبل نحط البنجر ونطبخه شوي ( تقريبا دقيقتين ) بعدين نحط المرق و سيقان البقدونس وورق الغار و خل العنب وخل البلسمك ونخليهم يغلون على غليه جدا خفيفه مع رشة ملح وفلفل أسود. نخلي الشوربة تطبخ ( بدون غطاء ) تقريبا ٣٠ – ٤٥ دقيقة أو إلين يستوي البنجر ويصير لين . بعد ما يستوي البنجر نحط الشبت و الجزر و البطاطس ونطبخهم إلين ما يستوون وتصير الخضار لينه تقريبا ٥ – ١٠ دقايق .
نطحن الشوربة في خلاط على دفعات بعدين نرجعها للقدر ونذوق الملح و الفلفل الأسود و الخل ونعدل حسب الرغبة ونعدل قوام الشوربة بإننا نضيف زيادة مرق أو مويه إلين توصل للقوام اللي نبي. هذي الخطوة إختيارية ، طحن الشوربة مسألة شخصية زي ما قلت في المقدمة حقت الموضوع تقدرون تخلونها زي ما هي بدون طحن يعني بس تذوقون وتعدلون الطعم بعدين تقدمونها أو تطحنونها الخيار راجعلكم.
نزين الشوربة بشوي ساور كريم وورق شبت والبيكون المقلي لو حبيتوا ونقدمها مع خبز عالجنب.
********************
Ukraine : the modus operandi of Burst .. Borscht
Ingredients:
4 tablespoons bacon fat ( or olive oil if Taboun )
Large onion chopped small
Celery promises junior section
Almost 750 grams beet peeled and diced small ( approximately 5 beads MF)
7 cups chicken broth ( the way in the link )
3 tbsp vinegar grapes
Tablespoon vinegar Bulsmk
Paper gar
Parsley stalks
Pill Islands large diced
Potato large diced
4 tablespoons minced dill
Salt and black pepper
Sour cream for decoration (optional )
Fried Bacon for decoration (optional )
* Baattiy taste bacon fat meat with smoke and terrible with soup with beets. You take Hraih bacon and Ttboukunha heat without oil in the center of the eyeball Tefal ordinary Ellen them down fat and become bacon Visitors ( for Atkhalon Anhriq bacon !) You take the fat and you use it with the same soup and bacon appreciate if Taboun Tqtonh and you give up the soup in the latter as an accessory .
* Beet Basbg touches everything and difficult to victimize color Jettoa Takecrunh If the best solution if youre Talpson glove Jaivin on the color of yours . If you choose Jettoa beet berry who they choose to be harsh and heavy compared to the size .
* Gravy and quality possible be the difference between a soup and a terrible soup extraordinary. Ye are using aquula be gone , but the taste baht Shui and boring .
* Vinegar here is necessary , vinegar reacts with the red pigment in beets and gives a strong red color instead on what turns gray with long cooking .
Way :
Cook onion and celery in bacon fat ( or oil ) with a pinch of salt to heat Hadia Ellen wither and onions become transparent . After fading degenerated beet and Ntboukh Shui ( approximately two minutes ) dimensions degenerated broth and parsley stalks and bay leaf and grape vinegar Balsamic vinegar and boil on Nkhalém boiled very mild with a pinch of salt and black pepper . Disclaim cook soup (no cover) almost 30-45 minutes or Ellen sits beet and becomes soft . After leveling beet degenerated dill and carrots and potatoes and what Ntboukhm Ellen enjoyed equally and vegetables become Linh almost 5-10 Dqaig .
Ntahn the soup in a blender in batches of as much as two-dimensional and could turn Ndhuq salt, black pepper and vinegar and adjust to taste and adjust the strength of the soup that we add broth or increase aquula Ellen who reached the strength of a prophet. These are optional step , grinding soup personal matter like what I said in the introduction suffered Thread appreciate Tkhalunha like what are without grinding means , but Tdhuqon Tadlon and taste dimensions you provide or Ttahnnounaa Rajalkm option .
Decorate the soup sour cream Bashoa paper and dill and fried bacon if Hbetoa and our bread with Aganb .
المقادير :
٤ ملاعق كبيرة دهن بيكون ( أو زيت زيتون إذا ما تبون )
بصلة كبيرة مقطعة صغار
عود كرفس مقطع صغار
تقريبا ٧٥٠ جرام بنجر مقشر ومقطع مكعبات صغيرة ( تقريبا ٥ حبات وسط )
٧ أكواب مرق دجاج ( الطريقة في الرابط )
٣ ملاعق كبيرة خل عنب
ملعقة كبيرة خل بلسمك
ورقة غار
سيقان بقدونس
حبة جزر كبيرة مقطعة مكعبات
حبة بطاطس كبيرة مقطعة مكعبات
٤ ملاعق كبيرة شبت مفروم
ملح وفلفل أسود
ساور كريم للزينة ( إختياري )
بيكون مقلي للزينة ( إختياري )
* دهن البيكون بيعطي طعم لحم مع دخان رهيب مع الشوربة و مع البنجر. تاخذون شرايح البيكون وتطبخونها على حرارة وسط بدون زيت في مقلة تيفال عادية إلين ينزل الدهن منها ويصير البيكون يقرمش ( لاتخلون البيكون ينحرق ! ) تاخذون الدهن وتستخدمونه مع الشوربة و البيكون نفسه تقدرون لو تبون تقطعونه وتقدمونه فوق الشوربة في الأخير كزينة.
* البنجر بيصبغ كل شي يلمسه وصعب يروح اللون فإذا جيتوا تقشرونه أفضل حل إنكم تلبسون قفاز إذا خايفين على لون يدكم. إذا جيتوا تختارون بنجر أختاروا الحبات اللي تكون قاسية وثقيلة مقارنة بحجمها.
* المرق وجودته ممكن تكون الفرق بين شوربة رهيبة وشوربه عادية. تقدرون تستخدمون مويه بس الطعم راح يكون باهت شوي وممل.
* الخل هنا ضروري، الخل يتفاعل مع الصبغة الحمراء في البنجر ويعطي لون أحمر قوي بدال ما يقلب على رمادي مع الطبخ الطويل.
الطريقة :
نطبخ البصل و الكرفس في دهن البيكون ( أو الزيت ) مع رشة ملح على حرارة هاديه إلين يذبل ويصير البصل شفاف. بعد ما يذبل نحط البنجر ونطبخه شوي ( تقريبا دقيقتين ) بعدين نحط المرق و سيقان البقدونس وورق الغار و خل العنب وخل البلسمك ونخليهم يغلون على غليه جدا خفيفه مع رشة ملح وفلفل أسود. نخلي الشوربة تطبخ ( بدون غطاء ) تقريبا ٣٠ – ٤٥ دقيقة أو إلين يستوي البنجر ويصير لين . بعد ما يستوي البنجر نحط الشبت و الجزر و البطاطس ونطبخهم إلين ما يستوون وتصير الخضار لينه تقريبا ٥ – ١٠ دقايق .
نطحن الشوربة في خلاط على دفعات بعدين نرجعها للقدر ونذوق الملح و الفلفل الأسود و الخل ونعدل حسب الرغبة ونعدل قوام الشوربة بإننا نضيف زيادة مرق أو مويه إلين توصل للقوام اللي نبي. هذي الخطوة إختيارية ، طحن الشوربة مسألة شخصية زي ما قلت في المقدمة حقت الموضوع تقدرون تخلونها زي ما هي بدون طحن يعني بس تذوقون وتعدلون الطعم بعدين تقدمونها أو تطحنونها الخيار راجعلكم.
نزين الشوربة بشوي ساور كريم وورق شبت والبيكون المقلي لو حبيتوا ونقدمها مع خبز عالجنب.
********************
Ukraine : the modus operandi of Burst .. Borscht
Ingredients:
4 tablespoons bacon fat ( or olive oil if Taboun )
Large onion chopped small
Celery promises junior section
Almost 750 grams beet peeled and diced small ( approximately 5 beads MF)
7 cups chicken broth ( the way in the link )
3 tbsp vinegar grapes
Tablespoon vinegar Bulsmk
Paper gar
Parsley stalks
Pill Islands large diced
Potato large diced
4 tablespoons minced dill
Salt and black pepper
Sour cream for decoration (optional )
Fried Bacon for decoration (optional )
* Baattiy taste bacon fat meat with smoke and terrible with soup with beets. You take Hraih bacon and Ttboukunha heat without oil in the center of the eyeball Tefal ordinary Ellen them down fat and become bacon Visitors ( for Atkhalon Anhriq bacon !) You take the fat and you use it with the same soup and bacon appreciate if Taboun Tqtonh and you give up the soup in the latter as an accessory .
* Beet Basbg touches everything and difficult to victimize color Jettoa Takecrunh If the best solution if youre Talpson glove Jaivin on the color of yours . If you choose Jettoa beet berry who they choose to be harsh and heavy compared to the size .
* Gravy and quality possible be the difference between a soup and a terrible soup extraordinary. Ye are using aquula be gone , but the taste baht Shui and boring .
* Vinegar here is necessary , vinegar reacts with the red pigment in beets and gives a strong red color instead on what turns gray with long cooking .
Way :
Cook onion and celery in bacon fat ( or oil ) with a pinch of salt to heat Hadia Ellen wither and onions become transparent . After fading degenerated beet and Ntboukh Shui ( approximately two minutes ) dimensions degenerated broth and parsley stalks and bay leaf and grape vinegar Balsamic vinegar and boil on Nkhalém boiled very mild with a pinch of salt and black pepper . Disclaim cook soup (no cover) almost 30-45 minutes or Ellen sits beet and becomes soft . After leveling beet degenerated dill and carrots and potatoes and what Ntboukhm Ellen enjoyed equally and vegetables become Linh almost 5-10 Dqaig .
Ntahn the soup in a blender in batches of as much as two-dimensional and could turn Ndhuq salt, black pepper and vinegar and adjust to taste and adjust the strength of the soup that we add broth or increase aquula Ellen who reached the strength of a prophet. These are optional step , grinding soup personal matter like what I said in the introduction suffered Thread appreciate Tkhalunha like what are without grinding means , but Tdhuqon Tadlon and taste dimensions you provide or Ttahnnounaa Rajalkm option .
Decorate the soup sour cream Bashoa paper and dill and fried bacon if Hbetoa and our bread with Aganb .




0 التعليقات:
إرسال تعليق