طريقة عمل فته كوارع (مقادم) The way the gesture

طريقة عمل فته كوارع (مقادم)

المقادير

1 كيلو كوارع (مقادم بقري)
1 بصل حجم كبير مقطع مكعبات كبيرة
1 كرفس مقطع مكعبات
1 جزر مقطع مكعبات
2 ورق لورا
4 حبهان (هيل)
2 خبز عربي
2 كوب أرز مطهو
2 ملعقة كبيرة سمن
1 ملعقة صغيرة ثوم مفروم ناعم
1 ملعقة كبيرة خل أبيض
1 كوب صلصة طماطم
ملح و فلفل

الطريقة
- تُغسل الكوارع بالماء والدقيق والخل، تُوضع لمدة 3 دقائق في ماء مغلي بحيث يُغطيها ثم تُرفع جانباً.
- يُسخن ماء في إناء على نار متوسطة، ثُضاف الكوارع بحيث تغطى بالماء.
- تُترك حتى تبدأ في الغليان ثم تُخفف الحرارة ويُرفع الريم كلما ظهر .
- يُضاف البصل والجزر والكرفس وورق اللورا والحبهان، يتبل الخليط بالملح والفلفل.
- يُترك حتى يبدأ في الغليان، تخفف الحرارة ويغطى ويترك حتى تمام نضج الكوارع (حوالي ساعة أو أكثر) مع اضافة ماء حسب الحاجة.
- يُسخن السمن في مقلاة على نار متوسطة، يُضاف الثوم ويُقلب حتى يُصبح ذهبي اللون ثم يُضاف الخل ، صلصة الطماطم.
- يُترك الخليط حتى يبدأ في الغليان ثم تُخفف الحرارة حتى يُصبح سائل غليظ.
- يُقطع الخبز إلى قطع صغيرة ويحمص، يرص في طبق التقديم ثم يُغطي بطبقة من الأرز المطهو.
- يسقى الخليط بمرق الكوارع.
- تُصب صلصة الطماطم فوق طبقة الأرز ثم تُوضع قطع الكوارع على السطح.
- يمكن أن تُوضع بالفرن ليحمر الوجه قليلاً ، تُقدم ساخنة مع المرق.
************************
The way the gesture


Ingredients
1 kilo Kaware ( Mkadm bovine )1 onion the size of a large section of large cubes1 diced celery clip1 clip Islands cubes2 Paper Laura4 Hbhan ( Hill )2 Arabic bread2 cups cooked rice2 tbsp margarine1 teaspoon finely chopped garlic1 tablespoon white vinegar1 cup tomato sauceSalt and pepper
Way- Trotters washed with water , flour and vinegar , placed for 3 minutes in boiling water and then covered so that raises aside.- Heats water in a pot over medium heat , Tdhav trotters so covered with water.- Leave until they begin to boil and then relieve the heat and raises Reem whenever it appears.- Add the onion , carrots, celery and paper Allora and cardamoms , season the mixture with salt and pepper .- Leaves until it starts to boil , ease the heat , cover and leave until their maturity trotters ( about an hour or more) with the addition of water as needed.- Heat ghee in a frying pan over medium heat , add the garlic and stir until golden , then add vinegar , tomato sauce .- Leaves until the mixture begins to boil , then loosen the heat until it becomes a thick liquid .- Cut the bread into small pieces and roasts , compact in a serving dish and then covered with a layer of cooked rice .- Watered mixture Bmriq trotters .- Pour the tomato sauce over the rice layer is then placed on the surface cut trotters .- Can be placed oven to blush a little face , served hot with gravy .


0 التعليقات:

إرسال تعليق

 
  • عالم المطبخ World Kitchen © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes