يخنة العدس الهندية (دال مخاني)
المكونات
100 غ عدس أسود
40 غ عدس شانا
10 غ معجون الثوم والزنجبيل
40 غ فاصوليا حمراء
40 غ معجون طماطم
40 غ زيت أو سمن
10 غ مسحوق الفلفل الأحمر
50 غ مسحوق الكركم
30 مل كريمة
5 غ نبتة كاسوري متي
30 غ زبدة
5 غ ملح
5 غ زنجبيل طازج
الطريقة
1
يتم نقع جميع أنواع العدس بالماء لمدة 4 ساعات، ويفضل تحضيره من الليلة السابقة. ومن ثم يتم غسلة 4 مرات، مع تغيير الماء كل مرة.
2
يتم خلط كلاً من معجون الثوم والزنجبيل والفلفل الأحمر جيداً.
3
يتم غلي كلاً من العدس مع الزنجبيل والثوم والفلفل الأحمر والملح حتى يُطهى العدس جيداً.
4
يتم التخلص من الماء الزائد ويُهرس العدس بأداة مسطحة.
5
لعمل التقلية يتم تسخين السمن أو الزيت في مقلاة ثقيلة ويضاف إليه بذور الكتان وبذور الحلبة، ويترك على الناء حتى يتفرقع. يُضاف الثوم ويقلى حتى يتغير لونه. من ثم يُضاف معجون الطماطم ويقلب المزيج مع بعض.
6
يُضاف إلى المقلاة كلاً من مسحوق الفلفل الحار والزبدة والقشدة والدال (العدس) المطبوخ، ويمزج جيداً ويُغلى على النار مرة أخرى حتى ينضج بعد 30 دقيقة.
7
يُترك على النار حت يصبح قوامه سميكاً.
*********************
Indian lentil stew ( D. Makhani )
Ingredients
100 g black lentils
40 g lentils Shana
10 g garlic paste , ginger
40 g red beans
40 g tomato paste
40 g oil or margarine
10 g red pepper powder
50 g turmeric powder
30 ml dignified
5 g plant Kasuri Matti
30 g butter
5 g salt
5 g fresh ginger
Way
1
Soak all types of lentils in water for 4 hours , preferably prepared from the previous night . It is then wash 4 times, with changing the water every time .
2
Both are mixed paste of garlic, ginger and red pepper well .
3
Both are boiled lentils with ginger , garlic, red pepper , salt and cook until the lentils well .
4
Is to get rid of excess water and pureed lentils flat tool .
5
To work Frizzling is heated ghee or oil in a heavy skillet and add the flax seeds and fenugreek seeds , and leaves the Nae even Atafrqa . Add garlic and fry until it changes color . Then add the tomato paste and stir the mixture with some .
6
Add to the pan both of chili powder , butter and cream and dal ( lentils ), cooked , and blends well and bring to boil on the fire again until cooked after 30 minutes.
7
Leaves on the fire until it becomes thick texture .
المكونات
100 غ عدس أسود
40 غ عدس شانا
10 غ معجون الثوم والزنجبيل
40 غ فاصوليا حمراء
40 غ معجون طماطم
40 غ زيت أو سمن
10 غ مسحوق الفلفل الأحمر
50 غ مسحوق الكركم
30 مل كريمة
5 غ نبتة كاسوري متي
30 غ زبدة
5 غ ملح
5 غ زنجبيل طازج
الطريقة
1
يتم نقع جميع أنواع العدس بالماء لمدة 4 ساعات، ويفضل تحضيره من الليلة السابقة. ومن ثم يتم غسلة 4 مرات، مع تغيير الماء كل مرة.
2
يتم خلط كلاً من معجون الثوم والزنجبيل والفلفل الأحمر جيداً.
3
يتم غلي كلاً من العدس مع الزنجبيل والثوم والفلفل الأحمر والملح حتى يُطهى العدس جيداً.
4
يتم التخلص من الماء الزائد ويُهرس العدس بأداة مسطحة.
5
لعمل التقلية يتم تسخين السمن أو الزيت في مقلاة ثقيلة ويضاف إليه بذور الكتان وبذور الحلبة، ويترك على الناء حتى يتفرقع. يُضاف الثوم ويقلى حتى يتغير لونه. من ثم يُضاف معجون الطماطم ويقلب المزيج مع بعض.
6
يُضاف إلى المقلاة كلاً من مسحوق الفلفل الحار والزبدة والقشدة والدال (العدس) المطبوخ، ويمزج جيداً ويُغلى على النار مرة أخرى حتى ينضج بعد 30 دقيقة.
7
يُترك على النار حت يصبح قوامه سميكاً.
*********************
Indian lentil stew ( D. Makhani )
Ingredients
100 g black lentils
40 g lentils Shana
10 g garlic paste , ginger
40 g red beans
40 g tomato paste
40 g oil or margarine
10 g red pepper powder
50 g turmeric powder
30 ml dignified
5 g plant Kasuri Matti
30 g butter
5 g salt
5 g fresh ginger
Way
1
Soak all types of lentils in water for 4 hours , preferably prepared from the previous night . It is then wash 4 times, with changing the water every time .
2
Both are mixed paste of garlic, ginger and red pepper well .
3
Both are boiled lentils with ginger , garlic, red pepper , salt and cook until the lentils well .
4
Is to get rid of excess water and pureed lentils flat tool .
5
To work Frizzling is heated ghee or oil in a heavy skillet and add the flax seeds and fenugreek seeds , and leaves the Nae even Atafrqa . Add garlic and fry until it changes color . Then add the tomato paste and stir the mixture with some .
6
Add to the pan both of chili powder , butter and cream and dal ( lentils ), cooked , and blends well and bring to boil on the fire again until cooked after 30 minutes.
7
Leaves on the fire until it becomes thick texture .




0 التعليقات:
إرسال تعليق