Cashew Chicken

Cashew Chicken-

المقادير:
2 £ العظم صدور الدجاج بدون جلد (مقطعة إلى 1 "قطع)
2 كوب طحين
5 ملاعق نشا الذرة (تقسيم)
2 ملعقة شاي صودا الخبز
3 بيضات (ضرب)
النفط (للقلي)
صلصة-
2 كوب مرق دجاج
2 ملعقة طعام صلصة المحار
1 ملعقة طعام من السكر
صلصة الصويا 2 ملاعق طعام من
الفلفل 1 ملعقة صغيرة من
الفلفل الأخضر 1 كبير (شرائح)
1 بصلة كبيرة (شرائح)
2 كوب جوز الكاجو
1/3 كوب بصل أخضر (مقطعة)

تعليمات الطبخ:
الخطوة 1: في مزيج الدقيق وعاء، وصودا الخبز و 1 ملعقة صغيرة من نشا الذرة. في وعاء آخر للفوز على البيض. . تراجع قطع الدجاج أولا ثم خليط الدقيق، ثم في خليط البيض ثم مرة أخرى في خليط الدقيق الخطوة 2: تقلى في الزيت في مقلاة أو في المقلاة العميقة على 350 درجة على دفعات حتى لونها بنيا ذهبيا. استنزاف على مناشف ورقية. الخطوة 3: سخني القليل من الزيت في المقلاة ويقلب الفلفل الأخضر والبصل لمدة 2-3 دقائق. إزالة من المقلاة وتوضع جانبا. الخطوة 4: لجعل صلصة مرق في مزيج عاء الدجاج، صلصة المحار، صلصة الصويا، السكر، الفلفل، و 4 ملاعق كبيرة من نشا الذرة. الخطوة 5: صب الصلصة في المقلاة ويطهى على نار متوسطة الحرارة التحريك حتى يثخن المخلوطة بشكل جيد والصلصة. في وعاء تصب الصلصة فوق قطع الدجاج، إضافة الفلفل الأخضر والبصل. تخلط جيدا ومقبلات مع الكاجو والبصل الأخضر. يقدم الطبق مع الأرز الأبيض.

**********************

Cashew Chicken-

Ingredients:
2lbs boneless skinless chicken breasts (cut into 1” chunks)
2 cups flour
5 teaspoons cornstarch (divided)
2 teaspoons baking soda
3 eggs (beaten)
oil (for frying)
Sauce-
2 cups chicken broth
2 tablespoons oyster sauce
1 tablespoon sugar
2 tablespoons soy sauce
1 teaspoon pepper
1 large green pepper (sliced)
1 large onion (sliced)
2 cups cashews
1/3 cup green onions (chopped)

Cooking Instructions:
Step 1: In a bowl mix flour, baking soda and 1 teaspoon of cornstarch. In another bowl beat the eggs. Dip chicken pieces first then the flour mixture, then in the egg mixture and then again in the flour mixture.
Step 2: Fry in oil in a wok or in a deep fryer at 350 degrees in batches until golden brown. Drain on paper towels.
Step 3: Heat a tiny bit of oil in the wok and stir fry green pepper and onions for 2-3 minutes. Remove from wok and set aside.
Step 4: To make the sauce- in a bowl mix chicken broth, oyster sauce, soy sauce, sugar, pepper, and 4 tablespoons of cornstarch.
Step 5: Pour sauce into wok and cook over medium heat stirring until well blended and sauce thickens. In a bowl pour sauce over chicken pieces, add green peppers and onions. Mix well and garnish with cashews and green onions. Serve with white rice.

0 التعليقات:

إرسال تعليق

 
  • عالم المطبخ World Kitchen © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes