طريقة عمل المنسف الفلسطيني
المقادير :
2 كيلو لحم خاروف
4 كيو لبن -جميد او لبن عادي
1كيلو رز -3 ارغفة من الخبز العربي
ماء للسلق
جوز -لوز - فستق -صنوبر - بقدونس للتزيين
ملح -بهارات - فلفل حار - كركم
سمنة
الطريقة:
يوضع اللبن في وعاء الطبخ ثم يوضع على النار حتى يغلي ثم
نضيف اللحم المسلوق على اللبن بعد الغليان ويحرك حتى
الغليان ويترك على نار هادئة وفي هذه الاثناء يجهز طبق
الرز نضع ملعقتين من السمنة في الوعاء ثم تذوب على النار
نغسل الرز المنقوع ويتبل بالملح والفلفل والبهارات
ثم توضع الكمية في وعاء السمنة ونضيف عليها كمية كافية من
ماء السلق -التي تغطي كمية الرز- وتوضع على نار هادئة لمدة نصف ساعة. او لحتى تجف المياه عن الأرز
ثم نعد اغراض التزيين نقوم بقلي لصنوبر والفستق والجوز
واللوز ونفرم البقدونس ناعم نضع الخبز على صحن التقديم ونشربه باللبن الذي قمنا بطبخة
ونضع الرز فوقه ثم يوضع اللحم فوق الرز ويزين ثم يصب عليه من شراب البن وصحتين والف عافية
*****************************
Palestinian Mansaf
Ingredients:
2 kilogram of meat sheep
4 kyu milk - milk or plain Majeed
1 kilo of rice -3 loaves of pita bread
Water to boil
Coconut - Almonds - Pistachio - Pine - parsley for garnish
Salt - spices - chili peppers - Curcuma
Corpulence
Way:
Put the milk in the cooking pot and then put on the fire to boil and then
Add meat boiled milk after boiling and stir until
Boil and simmer Meanwhile equips dish
Rice put two tablespoons of obesity in the pot and then melt on fire
Wash the soaked rice and season with salt, pepper and spices
Then placed in a container quantity of obesity and we will add them enough
Boiling water - which covers the amount of rice - and placed on a low heat for half an hour. Or even dry up the water for rice
Then we promise purposes decking for frying pine and pistachio nuts
Almonds and parsley fine Nfrm put bread on the plate and drink milk that we Btboukh
Rice and put it, and then put the meat over rice and garnish then hurt him a drink of coffee, and a thousand well-being Sahtain
المقادير :
2 كيلو لحم خاروف
4 كيو لبن -جميد او لبن عادي
1كيلو رز -3 ارغفة من الخبز العربي
ماء للسلق
جوز -لوز - فستق -صنوبر - بقدونس للتزيين
ملح -بهارات - فلفل حار - كركم
سمنة
الطريقة:
يوضع اللبن في وعاء الطبخ ثم يوضع على النار حتى يغلي ثم
نضيف اللحم المسلوق على اللبن بعد الغليان ويحرك حتى
الغليان ويترك على نار هادئة وفي هذه الاثناء يجهز طبق
الرز نضع ملعقتين من السمنة في الوعاء ثم تذوب على النار
نغسل الرز المنقوع ويتبل بالملح والفلفل والبهارات
ثم توضع الكمية في وعاء السمنة ونضيف عليها كمية كافية من
ماء السلق -التي تغطي كمية الرز- وتوضع على نار هادئة لمدة نصف ساعة. او لحتى تجف المياه عن الأرز
ثم نعد اغراض التزيين نقوم بقلي لصنوبر والفستق والجوز
واللوز ونفرم البقدونس ناعم نضع الخبز على صحن التقديم ونشربه باللبن الذي قمنا بطبخة
ونضع الرز فوقه ثم يوضع اللحم فوق الرز ويزين ثم يصب عليه من شراب البن وصحتين والف عافية
*****************************
Palestinian Mansaf
Ingredients:
2 kilogram of meat sheep
4 kyu milk - milk or plain Majeed
1 kilo of rice -3 loaves of pita bread
Water to boil
Coconut - Almonds - Pistachio - Pine - parsley for garnish
Salt - spices - chili peppers - Curcuma
Corpulence
Way:
Put the milk in the cooking pot and then put on the fire to boil and then
Add meat boiled milk after boiling and stir until
Boil and simmer Meanwhile equips dish
Rice put two tablespoons of obesity in the pot and then melt on fire
Wash the soaked rice and season with salt, pepper and spices
Then placed in a container quantity of obesity and we will add them enough
Boiling water - which covers the amount of rice - and placed on a low heat for half an hour. Or even dry up the water for rice
Then we promise purposes decking for frying pine and pistachio nuts
Almonds and parsley fine Nfrm put bread on the plate and drink milk that we Btboukh
Rice and put it, and then put the meat over rice and garnish then hurt him a drink of coffee, and a thousand well-being Sahtain



0 التعليقات:
إرسال تعليق